Team DocDigi: maak kennis met Rob Timmermans

Team DocDigi: maak kennis met Rob Timmermans

Voor velen zullen een aantal namen binnen Team DocDigi geen vreemde namen zijn. Toch vinden we het hoog tijd om alle mensen achter de schermen eens even officieel aan je voor te stellen. Dus dat is precies wat we de komende tijd gaan doen!

Rob Timmermans MFP (technisch directeur DocDigi) mag het spits afbijten. Met ruim 30 jaar werkervaring in het financiële veld en als directeur van Impact Groep is Rob een bekend gezicht in de branche. Hij verzorgt namens opleidingsinstituut Impact Opleiding & Training verschillende opleidingen en webinars voor onder andere de SEH, FFP en NVHP én is een veelgevraagd spreker op verschillende congressen. In zijn dagelijkse werkzaamheden bundelt Rob zijn kennis als Master in financial planning met zijn ruime praktijkervaring. Ook is Rob ook hét gezicht van de inmiddels alom bekende verdiepende DocDigi-webinars.

Maar Rob is niet alleen ‘mister Finance’ – hij is ook fanatiek liefhebber van Formule 1. Elk jaar reist hij met een goede vriend af naar één van de circuits om de race live bij te wonen. Uiteraard met Max Verstappen als topfavoriet.

Tijd om Rob wat beter te leren kennen!

 

Hoe ben je betrokken geraakt bij DocDigi?

Na een opleidingsdag bij Finenzo over advieskwaliteit en adviesrapportages, kwam ik in gesprek met Jan-Willem Smit. We kwamen op het idee om adviesrapporten te digitaliseren om zo de administratieve druk bij adviseurs te verlichten. Onder de naam DocDigi (document digitaal) hebben we met samen met Niek Hafkamp de basis gelegd voor DocDigi. Tijdens het ontwikkelingsproces werd – toen Corona toesloeg en we wat meer tijd kregen – besloten een volwaardig adviessoftwarepakket te bouwen.

Waarom zou jij voor DocDigi kiezen, als jij zou werken als financieel adviseur?

Toen we bezig waren met de ontwikkeling van de software dacht ik meteen: “Als ik nog hypotheekadviseur was, zou ik meteen gaan werken met DocDigi.” DocDigi ondersteunt adviseurs namelijk volledig in het adviesproces en stelt automatisch de (fiscaal) meest optimale constructie samen, vanuit de geregistreerde eigenwoningverledens van partners. Ook de nieuwe regelgeving (die geldt sinds 1 januari 2022) is al ingebouwd. Na het doorlopen van de adviesstraat stelt DocDigi met één druk op de knop een compliant en klantspecifiek adviesrapport samen. DocDigi neemt zo het administratieve deel van het adviesproces voor het grootste deel over van de adviseur. Dankzij deze tijdsbesparing kan de adviseur meer tijd besteden aan de bestaande én nieuwe klanten.

Wat is voor jou zo ultiem aan Formule 1?

Als klein kind ben ik ooit een dag met het gezin naar de bloemencorso in Aalsmeer geweest. Ik had een fototoestel op zak en die dag had ik uitsluitend foto’s gemaakt van de Porsches van de Rijkspolitie, die het corso begeleidden. Ik ben altijd een liefhebber geweest van sportauto’s. Vandaar ook mijn fascinatie voor de Formule 1. De afgelopen jaren zijn we in Nederland natuurlijk erg verwend met Max Verstappen. Zijn rijstijl vind ik geweldig: er is altijd spektakel. Ik hoop dit jaar op een mooie strijd met de Ferrari’s en voor mezelf staat dit jaar staat een bezoek aan de Grand Prix Oostenrijk in de agenda.

© 2023 DocDigi.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.