Team DocDigi: maak kennis met Niek Hafkamp

Team DocDigi: maak kennis met Niek Hafkamp

Voor velen zullen een aantal namen binnen Team DocDigi geen vreemde namen zijn. Toch vonden we het hoog tijd om alle mensen achter de schermen aan je voor te stellen. Dus dat is precies wat we de komende tijd gaan doen!

Vorige maand beet Rob Timmermans MFP (technisch directeur DocDigi) het spits af en nu stellen we graag Niek Hafkamp (commercieel directeur DocDigi) aan je voor. Deze marketingmagiër werkt met zijn team hard aan de naamsbekendheid van DocDigi.

Niek woont in het Sallandse Bathmen en staat alweer zes jaar aan het roer van HAF Marketing. Na zijn opleiding Small Business & Retail Management (SBRM) startte hij bij Finenzo (bedrijfsbureau met marketing als hoofdtaak) en All-In Verspreidingen (accountmanager sales). Na deze periode startte hij als zzp’er en kwam hij terecht bij klanten als Finenzo, Quootz, Accelerate, IBO Pompen en GroenAard. In zijn geringe vrije uren geniet Niek van mooie avonturen: van snowboarden tot festivals bezoeken en van reizen tot zijn recente deelname aan de poolcirkeleditie van de Carbage Run 2022. Tijd om Niek aan jullie voor te stellen!

Hoe ben je betrokken geraakt bij DocDigi?

Ik heb vrijwel altijd als marketeer gewerkt voor bedrijven in de financiële branche en de softwarebranche. Jaren geleden ben ik op online marketing afgestudeerd bij Finenzo Deventer. Daarna heb ik voor de Finenzo Coöperatie het bedrijfsbureau gerund. Dit hield in dat ik samenwerkte met de hoofdkern marketing. Dit heb ik inmiddels wederom mogen oppakken. Toen ik als zelfstandige ben gestart met HAF Marketing, was mijn eerste grote klant/project het in de markt zetten van Accelerate (de midoffice-software van HD Connect en tegenwoordig onderdeel van Romeo Financiële Diensten). Als Finenzo-marketeer werkte ik op het kantoor van Finenzo Deventer, van Jan Willem Smit. Hij vertelde me over het automatiseren van het adviesdocument, naar aanleiding van een kennissessie over advieskwaliteit van Rob. Uit mijn eigen netwerk kende ik dan weer een partij die de software kon bouwen. Zo zijn we als Team DocDigi bij elkaar gekomen.

Waarom zou jij voor DocDigi kiezen, als jij zou werken als financieel adviseur?

Gemak dient de mens. Ons doel was software te ontwikkelen die ervoor zorgt dat financieel adviseurs minder tijd kwijt zijn aan administratie, zodat zij deze tijd kunnen investeren in kwalitatief klantcontact. En dat is gelukt! Wat ik interessant vind, is dat veel bedrijven in de eerste instantie wat sceptisch zijn over verandering, terwijl innovatie ons juist ontzettend veel kan opleveren. Klik hier voor een leuk voorbeeld: een filmpje over hoe men in 1999 dacht over mobiele telefoons.

Waarschijnlijk ben je nog maar net opgewarmd van het koude Scandinavië, maar welk avontuur of welke avonturen staan er nog op jouw wensenlijst?   

Goede vraag! Die lijst is behoorlijk lang. Ik zou samen met mijn vriendin Claudia graag rondreizen door Amerika en door Azië. Ook staat het aanschaffen van een motor hoog op mijn lijstje. Ik kan immers niet goed stilzitten (behalve voor een goed boek). Op vakantie moet ik ook continu dingen ondernemen. Gelukkig houdt Claudia ook niet van lang op het strand of aan het zwembad liggen – dat is niet aan ons besteed. Op vakantie werken we dus een lijst af met dingen die we willen zien, beleven of ondernemen.

© 2023 DocDigi.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.