Team DocDigi: maak kennis met Maikel Schapers

Team DocDigi: maak kennis met Maikel Schapers

Voor velen zullen een aantal namen binnen Team DocDigi geen vreemde namen zijn. Toch vonden we het hoog tijd om alle mensen achter de schermen aan je voor te stellen. Dus dat is precies wat we de komende tijd gaan doen!

De afgelopen tijd hebben we Rob Timmermans MFP en Niek Hafkamp al aan je voorgesteld en vandaag is Maikel Schapers CFP (projectleider DocDigi) aan de beurt. Naast zijn werk als projectleider, is Maikel ook hét gezicht van de inmiddels alom bekende demo-webinars. Hij heeft veel interesses, dus in zijn vrije tijd hoeft hij zich niet te vervelen. Hij gaat er graag op uit met zijn gezin, maar thuis genieten van een film of serie is ook zeker aan hem besteed. Ook is hij niet vies van gillende gitaren: Maikel speelt zelf én geniet van bands als Queen en Guns N’ Roses.

 

 

Hoe ben je betrokken geraakt bij DocDigi?

In mijn vorige rol als auditor advieskwaliteit en Wft-bedrijfsvoering had ik veel contact met financieel adviseurs. Een grote groep daarvan had moeite met het op tijd schrijven van adviesrapporten, die ook nog eens moesten voldoen aan alle wet- en regelgeving. Ik durf gerust te stellen dat het schrijven van een adviesrapport niet de favoriete bezigheid is van menig adviseur. Ik wilde graag meer ondersteuning bieden aan financieel adviseurs en zo ontstond het idee om tooling te ontwikkelen die de adviseur écht ondersteunt. Om dit in gang te zetten en hier vol voor te gaan, heb ik ontslag genomen bij mijn toenmalige werkgever.

Al snel kwam ik in contact met Rob. Hij gaf aan bezig te zijn met het bouwen van een tool die precies dat zou gaan doen wat ik voor ogen had. Deze tool bleek DocDigi te zijn. Ik zag direct dat DocDigi inderdaad het verschil zou gaan maken in de markt. Zonder twijfel heb ik direct de rol van product owner op mij genomen. Zo werd mijn kennis van hypotheken, advieskwaliteit en wet- en regelgeving samengebracht met de kennis van onze IT-specialisten. Ik vind het heerlijk om met dit mooie vak en deze mooie inhoud bezig te zijn.

Waarom zou jij voor DocDigi kiezen, als jij zou werken als financieel adviseur?

Als je erover nadenkt, is het best vreemd dat je een rapport moet schrijven nádat het advies al is gegeven en de HDN-aanvraag al is verstuurd. Dat is eigenlijk niet meer van deze tijd.

DocDigi haalt het schrijven van een adviesrapport naar voren, zodat je het rapport bij het versturen van de aanvraag direct kunt overhandigen aan je klant. Daarnaast word je tijdens het doorlopen van DocDigi herinnerd aan de vragen die écht relevant en nodig zijn om passend te kunnen adviseren. Je kunt dus niets vergeten. Daarnaast hoef je achteraf geen tekstblokken te selecteren of zelf je adviesmotivaties te schrijven. Door simpelweg de vragen te beantwoorden, komt de juiste adviesmotivatie automatisch terecht in het adviesrapport. Dit scheelt ontzettend veel tijd aan de achterkant, waardoor je meer tijd overhoudt voor je klant.

Oké, we gaan denkbeeldig even naar rustiger tijden. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?   

Dit is lastig te zeggen, omdat ik geniet van verschillende soorten vakanties die elk hun eigen charmes hebben. Zo ga ik graag naar Oostenrijk en Zwitserland om rond te dwalen in de bergen en te genieten van de geweldige natuur. Maar ik kan net zo goed genieten van een roadtrip door de Verenigde Staten. We kijken dan ter plaatse waar we gaan overnachten. Het mooie daarvan is dat je van tevoren niet weet waar je samen terechtkomt. Daarnaast kan ik, in tegenstelling tot mijn collega Niek, wél een vakantie op een resort doorbrengen en de hele dag niets doen😉. Daarom proberen we ‘soorten’ vakanties af te wisselen.

© 2023 DocDigi.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.