Team DocDigi: maak kennis met Helma Meeuwsen

Team DocDigi: maak kennis met Helma Meeuwsen

Voor velen zullen een aantal namen binnen Team DocDigi geen vreemde namen zijn. Toch vonden we het hoog tijd om alle mensen achter de schermen aan je voor te stellen. Dus dat is precies wat we de komende tijd gaan doen!

De afgelopen tijd hebben we Rob Timmermans MFP, Niek Hafkamp, en Maikel Schapers CFP al aan je voorgesteld en vandaag is Helma Meeuwsen EFA (medewerker servicegroep DocDigi) aan de beurt. Helma is een betrokken en gedreven vakidioot in de breedste en meest positieve zin van het woord. Inmiddels weten we dat Team DocDigi behoorlijk sportief is aangelegd. Helma is geen uitzondering op die regel. Deze tennisfanaat (die haar werkende leven begon als Docent Lichamelijke Opvoeding en als tennislerares, maar in 1989 vol overgave koos voor de financiële branche) reist in haar vrije tijd de wereld af om wedstrijden (vooral Davis Cup) bij te kunnen wonen.

 

Hoe ben je betrokken geraakt bij DocDigi?

Ik ben al sinds 1989 werkzaam in de financiële dienstverlening en sinds 2005 ben ik Erkend Hypotheek Adviseur – tegenwoordig EFA. Dan weet je dat je je vak moet bijhouden. Bij diverse opleidingen en cursussen kwam ik Rob Timmermans dan tegen. En in tegenstelling tot de meeste adviseurs vind ik het schrijven van adviesrapport een leuke bezigheid. Ik was dan ook de eerste die zich aanmeldde voor de opleiding Kwaliteitscontroleur Hypotheekdossiers. Van het één kwam het ander en toen Rob mij benaderde om lid te worden van Team DocDigi, heb ik geen moment getwijfeld. Ik vind het heerlijk om, net als Maikel, mijn kennis en ervaring op het gebied van hypotheken en adviesrapporten te delen met de adviseurs die beroep doen op DocDigi.

Waarom zou jij voor DocDigi kiezen, als jij zou werken als financieel adviseur?

Zoals ik hierboven al schreef, heb ik geen moeite met het schrijven van een adviesrapport – integendeel, zelfs. Maar DocDigi is zó veel meer dan een adviesrapport. Als adviseur kies ik voor DocDigi omdat DocDigi me kan garanderen dat ik alle relevante vragen stel die nodig zijn voor een passend advies. Maar het belangrijkste vind ik toch dat ik dankzij DocDigi de (fiscaal) meest optimale hypotheeksamenstelling krijg. Met één druk op de knop komt er een rapport tevoorschijn met adviesmotivaties. En gelukkig voor mij, zijn er ook nog genoeg mogelijkheden om een toelichting te geven, mocht ik dat wenselijk vinden.

Kun je ons meenemen in hoever jouw liefde voor de tennissport gaat?

Mijn grootste hobby is tennissen, zowel het zelf beoefenen als het kijken. Maar sinds de coronacrisis ligt het zelf tennissen stil. Wel ben ik bij de Australian Open geweest, heb ik het ABN AMRO World Tennis Tournament bezocht en ben ik in Rosmalen geweest bij Libéma Open. Ook volg ik sinds 2005 heel fanatiek het Nederlandse Davis Cup-team. Samen met wat mede-fanatiekelingen hebben we in 2007 de officiële supportersclub opgericht: de DCSN 7.4.7 (wat staat voor Davis Cup Supporters Nederland, opgericht op 7 april 2007). Wij bezoeken elke wedstrijd in binnen- en buitenland. Helaas met uitzondering van Uruguay in 2021, omdat daar vanwege corona helaas geen buitenlandse supporters welkom waren.

De sfeer tijdens deze wedstrijden is geweldig, je ziet fantastische wedstrijden, we bezoeken ‘exotische’ plekken én ik heb Roger Federer al drie keer mogen zien spelen. Als we het hebben over de exotische locaties, zijn we bijvoorbeeld in Potchefstroom in Zuid-Afrika geweest, Charkov in Oekraïne, Minsk in Wit-Rusland en Nur-Sultan in Kazachstan. Zo zie je nog eens wat van de wereld, want vaak plakken we meteen een paar vakantiedagen vast aan de Davis Cup-ontmoeting die we bezoeken.  Maar ook dichterbij hebben we leuke steden bezocht zoals Albertville, Kitzbühel, Madrid en natuurlijk diverse steden in Nederland. In september staat ons weer een mooie week te wachten in Glasgow waar het Nederlandse Davis Cup-team speelt tegen Groot-Brittannië, Kazachstan en de Verenigde Staten, om hopelijk een finaleplaats te garanderen in Malaga komende november. De vlucht is geboekt, het hotel gereserveerd en de passe-partouts gekocht. Ik kijk er nu al naar uit!

© 2023 DocDigi.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.