Nieuwe release: versie 19

Nieuwe release: versie 19

Op 24 februari hebben we weer een nieuwe versie gereleased: versie 19. In deze release is weer een hele reeks mooie verbeteringen doorgevoerd. We zetten deze voor je op een rijtje:

De nieuwe eigenwoningregeling in DocDigi

In DocDigi wordt bij de samenstelling van de hypotheekconstructie voortaan rekening gehouden met de nieuwe fiscale spelregels rondom de eigen woning.

Op 1 januari 2022 is de eigenwoningregeling op verschillende onderdelen grondig herzien. Er zijn sindsdien nog maximaal twee adviesopties mogelijk: de nieuwe wettelijke regeling én de draagplichtovereenkomst. De ontwikkelingen in de eigenwoningregeling hebben grote impact op jouw adviespraktijk. In DocDigi wordt bij de samenstelling van de hypotheekconstructie rekening gehouden met de nieuwe fiscale spelregels rondom de eigen woning. Om je bij te praten over de praktische integratie in DocDigi, organiseren we in maart een verdiepend webinar. Verderop in de nieuwsbrief vind je meer informatie over dit webinar.

Pensioen

  • Inkomen uit nabestaandenpensioen. Het uitkerend nabestaandenpensioen is toegevoegd als inkomstenbron. Het is hierbij ook mogelijk om de hoogte van de uitkering aan te passen bij het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Inkomen uit prepensioen en ouderdomspensioen. Voorheen waren deze pensioenen samengevoegd. Voortaan is het dus ook mogelijk om het toekomstige ouderdomspensioen in te voeren wanneer er sprake is van inkomen uit prepensioen.
  • Partnerpensioen. De hoogte van het partnerpensioen kan veranderen wanneer iemand de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt.

Mogelijkheid om adviesmodule aan te passen

Het is nu mogelijk om een dossier om te zetten naar een andere adviesmodule. Heb je bijvoorbeeld een oversluitdossier aangemaakt, maar wordt dit een verhoging? Dan kun je dit voortaan zelf omzetten.

Explain aankoop woning

In sommige situaties is het wenselijk om een hypotheekaanvraag in te dienen op basis van explain. Als de geadviseerde hypotheek hoger is dan de LTI, zal om de explain-reden worden gevraagd.

Los downloaden financieringsopzet en maandlastentabel.

Bij acties zijn nu twee knoppen toegevoegd, waardoor de financieringsopzet en maandlastentabel van de geadviseerde hypotheek gedownload kunnen worden. Deze acties kosten uiteraard geen extra credit.

Blad van ondertekening toegevoegd aan adviesrapport

Het is nu mogelijk om een ondertekeningsblad (voor de klant) toe te voegen aan het pdf-bestand.

Overige updates

Ook wordt voortaan gecontroleerd of de geadviseerde hypotheekconstructie afwijkt van de financieringsbehoefte, wordt de toetsrente weergegeven in de hypotheekconstructie, is de voorlopige LTI verwijderd, zijn er op een aantal plekken toelichtingsvelden toegevoegd en kan voortaan een aanbieder worden geselecteerd zonder de actuele rentetarieven over te nemen (in sommige situaties is dit wenselijk).

Nieuwe webinars

In de verdiepende webinars voor gebruikers en demogebruikers praat Rob Timmermans MFP (technisch directeur DocDigi) de deelnemers steeds bij over specifieke adviesmodules, samenwerkingen of interessante updates.

Het volgende webinar vindt plaats op donderdag 24 maart van 9.30 tot 11.00 uur. Tijdens dit webinar geeft Rob een toelichting op de wijzigingen in de eigenwoningregeling en gaat hij aan de hand van voorbeelden in op hoe deze zijn geïntegreerd in DocDigi.

Maar ook voor onze DocDigi-nieuwsgierige medemens hebben we weer een mooi webinar op de planning!

Op maandag 21 maart van 9:30 tot 10:30 uur verzorgt Maikel Schapers CFP (projectleider DocDigi) namelijk wederom een uitgebreid demo-webinar over het gebruik van de software. Tijdens het webinar geeft de support-afdeling van DocDigi antwoord op gestelde vragen. Dit webinar is jouw ideale, eerste échte kennismaking met de nieuwe manier van adviseren!

© 2023 DocDigi.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.